Ronald (2 oktober 1968) is een ervaren Riskmanager met als specialisme het adviseren van organisaties op het gebied van integraal Riskmanagement en operationele bedrijfsprocessen waarbij implementatie en borging in de organisatie hoog in het vaandel staat.

Hij heeft een analytische instelling, welke hem in staat stelt abstracte concepten goed te doorgronden. Verder heeft hij een directe en open manier van communiceren en weet naar alle partijen goed duidelijk te maken wat knelpunten, eisen en wensen zijn. Met creativiteit en doorzettingsvermogen weet hij resultaat te behalen waarbij kwaliteit voorop staat.

Ronald heeft meer dan 25 jaar ervaring in de Bank-, Vermogensbeheer- en Pensioensector. Hij heeft diverse (integraal) riskmanagementposities vervuld bij vermogensbeheerders, pensioenfondsen en – uitvoerders. Daarvoor was hij enkele jaren verandermanager bij APG Asset Management en was hij hoofd risicomanagement bij APG Asset Management New York. Ronald heeft ervaring met integraal riskmanagement uitbestedingsrisico, operational due diligence en (niet-) financieel riskmanagement en project/interim management voor vergunningsaanvragen. Ronald heeft grote interesse in het menselijk aspect binnen organisaties.

De expertisegebieden van Ronald zijn:

  • Financial Riskmanagement liquide en illiquide beleggingen.
  • Toezicht (DNB, AFM, intern toezicht).
  • Operational Risk Management (Due Diligence, ISAE3402, Enterprise Risk Management, Audit & Risk Committees, Beleggings- adviescommissies.
  • Vermogensbeheer, Derivaten, Hedge Funds, Private Equity, Infrastructuur, Vastgoed en Project Management.